Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Biografi

Foto: Jan Alsaker

Foto: Jan Alsaker

Rolf Borch (1975) er født og oppvokst i Bergen hvor han tok klarinettimer med Mogens Leikvoll. Han studerte videre på Norges Musikkhøgskole med Hans Christian Bræin som klarinettlærer. I 2000 avsluttet han sine masterstudier med Carl Nielsens klarinettkonsert med Kringkastingsorkesteret. Han fullførte sitt stipendiatprosjekt ved Norges Musikkhøgskole i 2015. Prosjektet satte fokus på kontrabassklarinetten, med et uttalt mål om å beherske alle klarinettinstrumenter. I tillegg til et bredt klassisk repertoar har Borch markert seg som solist med et spesielt fokus på vår tids musikk, noe som har resultert i mange hundre urfremføringer som solist og kammermusiker. Han har bak seg solokonserter på en lang rekke norske og internasjonale festivaler samt solistoppdrag med orkestre, ensembler og korps. 

 

Et tidlig gjennombrudd som solist kom med den norske førstegangsframføringen av Brian Ferneyhoughs klarinettkonsert ”la Chute d’Icare" i 2003, og med Helmut Lachenmanns klarinettkonsert "Accanto" i 2005 trådte Borch virkelig frem i rekkene som en av landets ledende fortolkere av samtidsmusikk. Siden har han vært profilert både som solist, blant annet i nye klarinettkonserter av Jon Øivind Ness, Helmut Oehring, Ørjan Matre og Lene Grenager, og som kammermusiker i ensembler som Cikada, asamisimasa, Boa og Alpaca. I tillegg har han arbeidet sammen med ledende norske og internasjonale komponister som Eivind Buene, Sven Lyder Kahrs, Magne Hegdal, Salvatore Sciarrino, Carola Bauckholt, Brian Ferneyhough og Helmut Lachenmann. 

 

Borch har spilt inn en rekke plater med solorepertoar og kammermusikk. CD-debuten ”Step Inside” kom i 2007, og hans neste album i eget navn, var i sin helhet viet til musikk av Ørjan Matre. Begge utgivelsene ble nominert til Spellemannprisen og svært godt mottatt av kritikerne. Klarinettkonsertene av Jon Øivind Ness, Lene Grenager og Ørjan Matre er også innspilt. I 2008 ble Borch tildelt den prestisjetunge De Unges Lindemanpris. Siden 2009 har han vært fast medlem i ensemblet Cikada og høsten 2014 ble han ansatt som førsteamanuensis i klarinett ved Musikkonservatoriet i Tromsø.